Защо горещите вани предизвикват отслабване, разказва диетологът Майкъл Мосли. Той проведе

...
Защо горещите вани предизвикват отслабване, разказва диетологът Майкъл Мосли. Той проведе
Коментари Харесай

Как се отслабва с горещи вани

Защо горещите вани провокират намаляване, споделя диетологът Майкъл Мосли. Той организира изследване в университета в Лофбъро, с цел да мери броя на изгорените калории при вземането на гореща вана. Как това би трябвало да се направи вярно, написа Daily Express.

Горещите вани могат да изгорят до 240 калории, което е еквивалентно на бърза 30-минутна разходка. Позовавайки се на изследване, в което  взе участие, доктор Мосли сподели, че доброволците са прекарали един час в гореща вана, оборудвана с апарат за премерване на изгорените калории. „ На първо място, измерихме потреблението на сила по време на процедурата. И това, което открихме, беше 80% нарастване на енергийните разноски единствено за един час  къпане ”, сподели физиологът Стив Фолкнър от университета в Лафборо.

Фолкнер приписва този резултат на характерни протеини, които се образуват, когато клетките са изложени за малко на температури над естествените. Те се създават от всички кафези на човешкото тяло в отговор на стрес.

„ Това, което беше изключително изненадващо, е, че горещата вана намали реакцията на кръвната захар “, сподели Мосли и добави, че през 2016 година откриватели от Университета в Орегон демонстрират, че седенето в гореща вана четири до пет пъти седмично понижава кръвното налягане и усилва еластичността на артериите.

По-рано Чарлз Джеймс Стюард, лекар на науките от Британския университет в Ковънтри , обясни, че къпането в гореща вода е сходно на джогинга, защото покачва телесната температура и пулса. Според него водните процедури няма да ви оказват помощ да отслабнете, само че понижават рисковете от други неприятни здравословни положения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР